BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, July 28, 2011

TeRaSa BaNgAt!!!

Bila terasa kehilangan,kembali pada diri. Mungkin kita terlalu ego atau ada membuat kesilapan pada seseorang lalu ujian ini sebagai didikan untuk kita kembali menghayati diri sebagai seorang hamba. Mungkin pernah suatu ketika kita tak pernah menghargai anugerah yang sedikit,lalu kita diajarkan erti 'menghargai' melalui 'kehilangan'. Subhanallah. sungguh hebat tarbiyah dari Allah =)
perfume's punca kte jatuh cinta..
perfume's jgk wt kte x leh lupakan si dia..♥
SEBELUM COUPLE :

Message ringkas al-kisah pasangan bercouple..

L: ye! abg dh lme tnggu saat nie!
P: abg nk tngglkn syg ke?
L: mestilah x..?? tolong jgn fkir mcm 2.. xmngkin trjadi..!!!
P: abg cntakn sygkan?
L: ye..tiap hari..
P: abg prnh tipu syg x?
L: X! nape syg sllu tnye cm2?
P: abg akn selalu kluar dengan syg tk?
L: stiap kali ada pluang abg tk kan lepaskn..
P: abg akn pkul syg?
L: giler ke?abg bkn llaki cm2!
P: bleh ke syg prcyekn abg?
L: yaa!
P: syg!

SELEPAS COUPLE:
baca dari bawah hingga atas.. just for sharing.. ^_^ renungan bersama....


 
 

Friday, July 22, 2011

KAWAN @ KEKASIH!!

Istimewa Untukmu WANITA


Khas buat setiap wanita yang sememangnya mendambakan kasih suci berlandaskan keredhaan Illahi...

Hanya Untuk-MU

jangan cinta kerana dia lelaki..
kelak kita akan membenci..
jika dia bukan lelaki yang dicari..
hanya pandai menabur janji..

jangan dirindu pada paras rupa..
kelak kita akan terseksa..
jika dia tidak sebaik rupanya..
senyumnya manis tipu belaka..

jangan disayang kerana berharta..
kelak kita hidup menderita..
jika hartanya habis dibelanja..
sukarnya hidup miskin dan papa..

jangan dikasih kerana dipuji..
kelak kita menagih janji..
jika rupa berkedut dimamah hari..
hilang sudah puji memuji..

jangan dicari seorang kekasih..
kelak kita akan disisih..
jika kasih luntur bersih..
menangislah diri hidup bersedih..

jangan disambut salam rindu..
kelak kita menahan sendu..
jika rindu tak dapat disatu..
dimanakah akan kita mengadu..

jangan dilayan seorang teman..
kelak hidup menjadi ancaman..
jika teman tidak beriman..
dibakar api dihari kemudian..

wahai sahabat wahai teman..
carilah dia kerana Tuhan..
untuk menambah ceteknya iman..
bekalan diri hidup berteman..

wahai sahabat wahai teman..
cintailah dia kerana beriman..
dijadikan Tuhan sebagai pasangan..
baik buruk ketentuan Tuhan..

wahai sahabat wahai teman..
terimalah dia penuh keikhlasan..
andai buruk anggaplah dugaan..
andai baik pujilah Tuhan..

wahai sahabat wahai teman..
ingatlah akan janji Tuhan..
isteri yang baik besar balasan..
suami penyabar itulah kemenangan..
 
 

khas untuk dirimu

KEKASIH 
bkn 
brjuta
Tp
"1",
Bkn Utk 
Dguna
Tp Utk
Djaga,
Bkn Utk 
Dmusuhi 
Tp Utk
Dsygi,
Bkn Utk 
Smentara
Tp Utk 
Slamanya,
Bkn Utk 
Dlupa
Tp Utk 
Dingati,
Bkn Utk
Dcurangi
Tp Utk
Setia dan
Dkasihi,
Bkn Utk
Dtnggalkn
Tp Utk 
Drindui,
Bkn Hnya 
Dcni
Tp
D dlm hati,
Bkn 
Stakat ini
Tp Hngga
Hjung NYAWA..
<UTKMU KEKASIH>

Aku mnadah tgan b'doa
m'britahu Tuhan yg aku
b'syukur krn ALLAH telah
mngurniakn seorg kekasih 
sptmu kpdku..

Ya Allah..
Ku mohon agar Engkau
sntiase mncurahkn
rahmatMU kpd kekasihku
itu...

Wahai kekasih..
akn ku b'jnji
"..jika smlam aku adlh 
kekasihmu..hari ini aku
masih lg sbgai kekasihmu..
& jgn risau mngenai hari 
esk..aku akn sntiasa mnjd
kekasihmu.."
Itulh jnjiku kpdmu whai
kekasihku..
& itulah hadiahku kpdmu
ksetiaan seorg kekasih..

KEKASIH..
Kita b'jmpa krn tkdir,
Kita b'kwn krn ksh syg,
Kita b'sma krn prasaan,
Kita bhagia krn cinta,
Kita b'psah krn cita2,
             &
Kita kekal krn kuatnya
hubungan.

sayang kamoo
 

Thursday, July 7, 2011

BaGi AkU LaGu NiE BeSt sNgt...


Assalamualaikum..
 
Pagi2 tme keja ak ske sangt dengar lagu nie kat radio, even tme wak2 rest kerja. sal pew tah???ak sendiri pon xtau..maybe lagu nie mmbuat kan ak teringat kpada c dye yg ak kanl xlama dlu time ak di Kolej. Maybe r lagu nie mengimbau persahabatan ak nun c dye di laman sesawang FACEBOOK!!! Well, eventho ramai cakap "  eh kau apehal shah suka dengar lagu cinta budak-budak, tak matured betullah".  wakaka! memang lah lagu nih kan untuk cinta remaja giteewww. dan saya kan sudah 21 tahun. tapi 21 tahun tu kira remaja lagi ape, haha! btw, budak-budak atau tak, but still I love the lyric, seriously! ehem-ehem, ade pape ke? ;p ngeee~ :) *wink*
 



 
huhu, comel je lagu ni. comel kan comel kan? angguk je lah, bukan susah, haishhhh T_T'. so, nah saya rajin nak bagi lirik okay. so sambil dengar korang boleh nyanyi sama-sama, teehee :)


lirik lagu cinta muka buku full version,
by Imratul Najwa Latif.

Kita berkenalan hanya dalam laman muka buku
Kau hantar pesan dan suruh aku terima kamu
Oooo…
Hati ku rasa sesuatu..

Dan pabila kau kata kau mahu jumpa aku
Ku gelisah berdebar hati rasa tak menentu
Oooo…
Benarkah rasa itu..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita cari peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau renung tajam-tajam mata aku
Ku rasa sesuatu rasa yang ku tak tahu
Oooo...
Ini cinta remaja ku..

Dan pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..

Bagaimana harus bersua
Ku rasa gementar tapi bahagia
Perlukah kita beri peluang pertama
Walaupun kita tak pernah berjumpa..

Banyak persoalan yang berada di minda
Banyak tanda tanya dan juga kata cinta
Otak kata jangan hati pula kata ya
Hidup tak menentu adakah ini cinta..

Banyak soalan banyak juga jawapannya
Kata hati dan rasa tak dibiar saja
Setiap yang berlaku ada kebaikannya
Harus pejam mata dan cuba apa saja..

Pabila kau katakan kau suka aku
Ku terdiam terkedu tak tahu mana nak tuju
Oooo...
Itulah cinta yang satu
Cinta di muka buku..






comment ckit..

My Great Web page
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
There was an error in this gadget